2012-03-25

Grillsäsong

Våren kom lika överraskande i år som den brukar. Efter en riktigt kall senvinter fick vi plötsligt en vecka med sol och värme. I går hade vi 17 grader. Med det fina vädret snabbstartade också grillsäsongen. Efter en lång vinter var suget efter eld, korv och öl i det fria oemotståndligt. I Powsin Park Kultury strax söder om Warszawa låg röken tät över grillplatserna - bokstavligen.

Grill, grill, grill, grill...
Vi kan väl lugnt säga att vi inte var ensamma som begett oss till Powsin för att njuta av det fina vädret och en promenad med Max. Begav man sig bara lite bortanför den mest populära grillängen kunde man dock vandra relativt ostört och lyssna på fågelsång plandat med flygplansmotorer. Powsin och den angränsande Las Kabaty (Kabatyskogen), ligger under inflygningsbanan till Warszawas flygplats. Inte så nära att det direkt stör, men nära nog för att höras.

En del grupper på grillängen hade tagit med sig grillar, men för det flesta var det vedeld som gällde. Jag antar att närområdet är helt länsat på lämpliga grenar och kvistar vid det här laget. Det verkar som om väktarna som traskar omkring i området valde att se mellan fingrarna för grillandet. Att bryta mot regler är en polsk nationalsport och ett litet eldningsförbud tillåts inte stå emellan en vårystrig polack och hans första grill för säsongen.
Förbjudet att elda :)
Dagens ord är ognisko - lägereld.