tag:blogger.com,1999:blog-12996369.post114603841992370887..comments2024-03-20T08:42:51.706+01:00Comments on Med fingrarna i ekorrhjulet: Vad händer i filterpappret?Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/18260491539132222713noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-12996369.post-1146126204914225172006-04-27T10:23:00.000+02:002006-04-27T10:23:00.000+02:00Terpener (eller, noggrannare, diterpener) är ju li...Terpener (eller, noggrannare, diterpener) är ju lipider, och alltså hydrofoba. <BR/>Att fett fastnar i papper till stor del kan du ju prova hemma i köket. <BR/><BR/>Fler ref. för den som är intresserad:<BR/>- <A HREF="http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=2029499&dopt=Abstract" REL="nofollow">Cholesterol-raising factor from boiled coffee does not pass a Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18260491539132222713noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12996369.post-1146087469258882552006-04-26T23:37:00.000+02:002006-04-26T23:37:00.000+02:00Jag skulle kanske tillägga. Studien är dessutom su...Jag skulle kanske tillägga. Studien är dessutom suspekt då det dem kallar kaffe där borta i Frihetslandet är likvärdigt med det man får om man tar 1/10, av vad vi Svenskar är vana vid att använda, kaffe till samma mängd vatten. Så om 7 koppar om dagen är ok enligt deras studie skulle det motsvara 2/3:dels kopp om dagen, eller?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-12996369.post-1146087143307776892006-04-26T23:32:00.000+02:002006-04-26T23:32:00.000+02:00Det torde vara rätt lätt att genomföra en undersök...Det torde vara rätt lätt att genomföra en undersökning där man bestämmer halterna av ingående kompnenter i filtrerat kaffe kontra ofiltrerat. Nog för att kaffe är en komplex blandning av komponenter så är ju inte matrisen så där särskilt svår att få bukt med (vatten)...<BR/><BR/>Att ett pappersfilter skulle ha någon typ av avskiljande effekt på vare sig hodrofoba eller hydrofila finner jag också Anonymousnoreply@blogger.com