2007-03-16

No shit...

Det har rapporterats mycket i pressen på sistone om en Eurobarometer som visar att irländare, med god marginal, är mest inne på "binge-drinking" i EU. Någon som är förvånad?

Hur många drinkar per tillfälle?
Vi hade en irländsk postdoc i gruppen för ett tag sedan. Gå aldrig ut på after work med en irländare och försök hänga på. Jag gjorde det en gång och belönades med alla baksmällors moder. Never again...


Intressant är också att svenskar i högre grad än snittet svarar nej på frågan om högt pris leder till lägre alkoholkonsumtion. Jag antar att resonemanget gick "man kan ju alltid åka till Tyskland och köpa billigt..."
Mer om:

4 kommentarer:

Kent Brockman sa...

Har liknande erfarenhet av irländsk postdoc. Många tillfällen som det sades "one more" i många timmar efter midnatt. Den tunne irländaren höll alltid jämna steg, trots att han nästan hade halva min kroppsvolym.
De är farliga de där irländarna....

Anonym sa...

...och jag gifte mig med en...

[cmh] sa...

Läste just ett repotage i förra helgens (St. Patricks day) Globe and Mail om att den irländska pubtraditionen är i fara. Det har aldrig lagts ned så många pubar på landsbygden som nu. Orsakerna stavas ökande ölpriser, att 30-åringarna tenderar att ägna sig mer åt cocooning men främst att staten beslutat sig för att göra något åt alla alkoholrelaterade trafikolyckor. Man kan inte längre ta bilen hem efter puben och i mindre byar finns varken taxi eller nattbuss. Man var lite oroad över att många äldre nu skulle bli utan den sociala kontakt man tidigare fått på puben och bli allt ensammare.

Unknown sa...

Väldigt tragiskt, men med tanke på att man är rätt dragen vid 0,8 promille så tycker jag inte riktigt synd om dem.
Har inte besökt så mycket landsortspubar Irland, men visst är det väl trist om de läggs ner. Bingo, som svenska pensionärer, är ju inte riktigt samma sak.