2008-06-06

Magert med kaffe

Bilden ovan visar kaffehyllan i vår lokala supermarket. Vad är fel? ... Förutom att Zoegas saknas...

Jo, om man tittar lite noggrannare ser man att endast första hyllan har riktigt kaffe. I resten finner man enkom snabbkaffe. Av någon anledning är snabbkaffe den helt dominerande formen av kaffe i Polen. Jag antar att det har att göra med smart marknadsföring när snabbkaffet introducerades efter socialismens fall, men det är ett otyg. På jobbet drack alla snabbkaffe innan jag kom dit. När jag började göra riktigt kaffe upptäckte de andra att det faktiskt smakar bättre. Nu är snabbkaffet degraderat till nödkaffe - som sig bör. Man kunde hoppas på en liknande utveckling i resten av Polen också.

Om någon marknadsförare på Zoegas läser det här: Kom hit! Här finns en marknad svältfödd på snabbkaffe och tyskt blask!* Folk drömmer om Mollbergs! De vet bara inte om det ännu.

Dagens ord är kawa rozpuszczalna - snabbkaffe.

*Och Illy för 300 kr/kg.

2 kommentarer:

Maria Abrahamsson sa...

Det där med enorma kaffehyllor i affären känns väldigt bekant på något sätt... :-) Här måste man dessutom ta med i beräkningen att en oerhört stor andel av det kaffe som står på hyllorna är koffeinfritt, vad det nu ska vara för nytta med det...

Anonym sa...

Jag har nu skickat till Zoegas din länk så kanske vi slipper skicka kaffe om de är lyhörda