2010-05-17

Regn, regn, regn...

Läste just i webb-bulletinen att vi tydligen har stängda vägar här i Warszawa. I närheten av Wilanów, dvs inte så långt hemifrån. Jag såg inga avstängda vägar, och jag frågade en kollega som bor precis vid Wilanów... inte hon heller visste något om avstängda vägar. Nedan är ett foto från parkeringen utanför institutionen. Blött, jo, men inte värre än att jag kunde gå relativt torrskodd i sandaler till lunch.

Men någonstans finns det vatten i alla fall. På Gazetas webbsidor kan man läsa rubriken "Warszawa pod wodą" - "Warszawa under vatten". Fast bilderna till artikeln ser ju inte så värst dramatiska ut.
Från väderstationen på fysikinstitutionen vid Politechnika Warszawska kan man se gårdagens ganska häftiga åskväder, medan dagens regnande inte ser så blött ut. Jag var dock rätt ensam om att cykla till jobbet i morse...
Värre är det i södra Polen där flera personer dött och man tvingas evakuera vissa områden. Det skall fortsätta regna åtminstone tills på onsdag, med över 30 mm förväntat under morgondagen här i Warszawa. Blött är det, men än så länge ingen större fara i huvudstaden.

Dagens ord är powódź - översvämning.

Andra bloggar om , , .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
hur har ni det i Warszawa just nu?

Hälsningar
Joanna

Unknown sa...

Än så länge ok. Om inte vattnet stiger mer. Fast de säger att det nog inte kommer att nå upp till de kritiska 8,5 meter som vallarna har.

Se nästa post.

För övrigt är det svårt att känna dramatiken när det är härligt väder och drygt 20 grader. Översvämningar kräver regn och vind för att det skall kännas som på allvar :)