2014-05-13

"Kvinnan med skägg" och de fula trynena

Not the choice he wanted - Från Donatans FB-wall.
Concita Wursts vinst i Eurovision har fått många i Polen att visa sina fula trynen. Det är framförallt inom den katolska konservativa kretsen som svavlet osat. Bland dem har "genderideologin" blivit ett skällsord som innefattar allt som är fel med den dekadenta, fallna västvärlden där pojkar på dagis tvingas leka med dockor och sexualundervisningen i förskolan leder till pedofili, aborter och familjens undergång. Många ser nu Conchitas vinst som det slutgiltiga beviset på att västvärlden är på väg att gå under. I Rzeczpospolita citeras PiS talesperson Adam Hofman:
Conchita Wurst to symbol kierunku, w którym idzie Europa. Nasi europosłowie nie pozwolą, by w tym kierunku szła.
Conchita Wurst är en symbol för riktningen i vilken Europa är på väg. Våra MEPar kommer inte att tillåta det att gå åt det hållet.
I sann PiS-anda, att allt som är dåligt är regeringens fel, passar han också på att slänga in att premiärminister Donald Tusk är indirekt ansvarig för Conchitas seger.

I den ultrakatolika radiostationen Radio Maryja går man på samma tema. I en artikel med titeln Eurovision, genderisternas vision binder man samman Conchita, gender och LGBT till ett hot mot familjen och västvärldens framsteg, som bygger på antikens kultur och kristendomen. Man citerar förre premiärministern och PiS-ledaren Jarosław Kaczyński:
W Europie dzieją się rzeczy bardzo niepokojące, które wskazują na dekadencję, na schyłkowość Europy i my byśmy chcieli ten trąd odrzucić.
I Europa händer väldigt oroande saker som visar på dekadens, på Europas förfall, och vi skulle vilja avvisa den spetälskan.
Är han inte charmig, så säg.

Men inte bara tokkatolikerna visar sitt rätta jag. Även hos självutnämnt toleranta personer, som Polens representant Donatan*, visar sig det fula trynet om man skrapar lite på ytan. I ett inlägg på Facebook** skriver han om Eurovision bla:
Ja jestem w miarę tolerancyjny nie mam nic do gejów, lesbijek ( do nich szczególnie nic nie mam :)) transwestytów - każdy robi to co lubi i jest jaki chce być...ale przecież nie doprowadzajmy do sytuacji że hetero mają się wstydzić być sobą! :)
Jag är tämligen tolerant och har inget mot bögar, lesbiska (i synnerhet inget mot dem :) ) transvestiter - var och en för göra vad den gillar och vara hur den vill vara - men låt det inte komma till situationen att heteros skäms för att vara sig själva! :)
Många har naturligtvis också argumenterat mot intoleransen in otaliga pratprogram på TV och i media, men hätskheten i debatten har med all tydlighet visat att Polen ligger långt bakom när det gäller tolerans för det avvikande - i synnerhet i ämnen där kyrkan kan understödja de reaktionära krafterna.

* Vars nummer, tillsammans med Cleo, mest verkar gått ut på att visa "slaviskors" urringningar. Fruktansvärt pinsam intervju med Cleo på engelska här.
** Argh! Läste kommentarerna under inlägget och påmindes omedelbart om det här.

2 kommentarer:

Unknown sa...


God dag, jag är Mrs Joyce, som för närvarande bor i USA, jag är en gift kvinna för tillfället med två barn och jag var fast i en ekonomisk situation i augusti 2018 och jag behövde refinansiera och betala mina räkningar för min son medicinering. Jag försökte söka lån från olika låne företag både privata och företag men aldrig med framgång, och de flesta banker minskat min kredit. Men som Gud skulle ha det, introducerades jag till en man av Gud ett privat lån långivare av en vän som heter Mr. och jag fick ett lån summan av $100, 000.00 USD och idag är jag en företagare och mina barn mår bra för tillfället. Så kär, om du måste kontakta något företag med hänvisning till att säkra ett lån med låg ränta på 2% och bättre återbetalning planer och schema, vänligen kontakta Mr jude Shanki han vet inte att jag gör detta men jag är så glad nu och jag bestämde mig för att låta folk veta mer om Hi m, han erbjuder alla typer av lån till både individer och företag och även jag vill att Gud ska välsigna honom mer. Du kan kontakta hans företag via denna e-post: fundsservicer0@gmail.com att få ditt lån

georges Matorell sa...

SNABB OCH PÅLITLIG LÅNE ERBJUDANDE I 72 TIMMAR
Detta budskap är avsett för anställda, näringsidkare, lantbrukare och entreprenörer som behöver ekonomiskt stöd för att lyckas med sin verksamhet. Få våra olika låne erbjudanden, kredit med mycket enkla villkor till en ränte sats på 3% per år. Våra överföringar är försäkrade av banken för säkerheten för transaktioner och du har möjlighet att få till gång till din kredit i 72 timmar garanteras. Så kontakta oss för mer information, tack.

E-post : georges.matvinc@gmail.com

WhastApp : +33 756924191