2008-06-06

Beenhakker och tabloiderna

Tidningarna, använt i ordets allra vidaste bemärkelse, Super Express och Fakt har råkat i blåsväder efter att ha försökt piska upp stämningarna inför Polen-Tyskland på söndag. I Super Express (till vänster) avbildas Polens coach Beenhakker hållandes Ballcks och Lövs huvuden under rubriken "Leo ge oss deras huvuden". I Fakt, som ironiskt nog tillhör Axel Springer Verlag, uppmanas Leo att upprepa Grunwald, slaget där den tyska orden besegrades av Polen år 1410. Till artikeln hör en bild där Beenhakker med svärd står i begrepp att halshugga en knästående Ballack.

Beenhakker var inte glad över tilltaget och har bett det tyska folket om ursäkt för de smaklösa bildmontagen. "Det är skit! Här ser man vilka sjuka människor det finns", sa en rasande Beenhakker. Även Polens ambassadör i Berlin uttalade sig: "Det visar på en idiotisk smaklöshet. Jag önskar dem det värsta."

Jag skulle ändå inte vilja säga att det är något mycket värre än vad t.ex. The Sun, som uppenbarligen är en inspirationskälla för nämnda "tidningar" (SE har t.o.m. en topless vädertjej), hittar på, men tycker ändå att det var rätt av Beenhakker att ta avstånd från tramset och fokusera på sporten.

Dagens ord är brukowiec - tabloid.

(DN och SVD skriver också om det.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Flickorna på TV2 eller flickorna på sidan 3, vem bryr sig om 30 år?

Det är ju klart enklare att välja tiding nu för tiden, uthängda bröst på förstasidan betyder att mina fingrar letar sig till en annan tidning...