2008-07-29

Sommar i Göteborg

En viss torka har inställt sig här på bloggen. Semester i kombination med underbart väder gör att bloggfrekvensen gått ner ordentligt. Jag skulle räkna med att det fortsätter så en bit in i augusti innan den vanliga servicen återkommer.

Har för övrigt just kommit tillbaka till Warszawa efter att tillbringat lite tid med att slöa hemma hos päronen i Göteborg. Trots att Göteborg ju är känt som det sneda regnets huvudstad har nyblivna fru mjn lyckats med konststycket att alltid ha bra väder vid sina besök, så även denna gång. 30 grader varmt tillhör inte vanligheterna. Det får dock till följd att granitklipporna är rent obehagligt varma att klättra på.

Havet å andra sidan var alldeles lagom svalkande. För ovanlighetens skull slapp man hyperventilera när man hoppade i. Det var också en tydlig påminnelse om vad jag verkligen saknar här i Warszawa, havet. Att inte kunna sätta sig på cykeln efter jobbet och trampa ut mot Amundön eller Smithska udden är något som är svårt att komma över. Warszawa mitt i sommaren är inte riktigt min kopp te, trots de många fina parkerna att promenera i.

Fick för övrigt också träffat Maria Abrahamsson som var på besök i staden. Kul att ses IRL och få en röst till bloggtexterna.

Dagens ord är wakacje - semester.

2 kommentarer:

Matte sa...

Kan inte annat än hålla med. Den breda flodmynningen vi har här är bara lervälling och inget annat, så vattnet saknar man. Särskilt när temperaturen närmar sig 30...

kickoff göteborg sa...

Tack för att dela dina bästa minnen .... Jag gillar din blogg.