2010-06-28

Vetenskap

Jag vet att jag inte borde bli förvånad, men... Aftonbladet Kropp&Hälsa är nog det dummaste man kan hitta på den här sidan En Ding Ding Värld - med den skillnaden att den senare var en skämttidning medan den förra är en del av den "seriösa journalistiken" på Sveriges största tidning.

Case in point - dagens artikel: Slaknande statistik, Fredrik Reinfeldt... om att alliansregeringen gör folk impotenta. Deras underlag; statisktik på ökanden försäljning av potensmedicin, samt, vänta på det... "Elise Larsson, 27, som njöt i Tantoparken". Elise och hennes kompis Elin ger Reinfeldt skulden: "Klart att det är hans fel, säger Elin Ytterberg".

Jag tror jag skall pröva samma sak nästa gång jag vill publicera något; hitta en slumpmässigt vald person i en park; fråga denne om något hon/han inte har en susning om; publicera. Undrar vad Electrochimica Acta skulle säga om det.

Det här vore väl egentligen inget problem, om det inte vore så att folk faktiskt tog en del av vad som står däri på allvar. Ett tips till AB Kropp&Hälsa i all vänlighet, om ni nu vill vara som En Ding Ding Värld borde ni kanske också ta efter konceptet att publicera rena påhitt i svartvitt. Ni skulle tjäna massor på att slippa färgtrycket.

Dagens ord är głupota - idioti.

1 kommentar:

Matte sa...

AB och Expressen har är som tabloiderna här i Njurpajernas rike, det som fattas är lite nakna flickor på tredje uppslaget. Det som är lite trist är att DN i stort är på samma linje och SVD tätt följer efter.

Dags att skrota press-stödet kanske? Jag menar mångfald har vi ju inte i alla fall, det är ju Bonnier som driver 85% av alla tidningar...