2010-12-31

Nyårspostning...

Så här på årets sista dag är det populärt att sammanfatta året, men det är något som inte så enkelt låter sig göras. Personligen var året en blandning av bra och dåligt - som alla år; det var framförallt ett år när den trista sidan av forskning gjorde sig påmind.

Det var också året då min blogg en dag plötsligt fick 50 gånger fler besökare än normalt.

Under den senare delen av året har tyvärr uppdateringsfrekvensen sjunkit drastiskt. Det har att göra med mycket arbete, men också med att efter drygt tre år i landet har nyhetens behag avtagit, och det som kändes udda och exotiskt har fått normalitetens patina. Jag kan inte lova att jag kommer att blogga oftare, men det är i alla fall en målsättning. De läsare som gillar mina foton uppmuntras att ta en titt på Mer än 1000 ord?, min bildblogg.

En annan målsättning för det nya året är att försöka skriva en vetenskapspostning mer eller mindre varje vecka på Under lagerbladet. Visserligen tar det ganska mycket tid att skriva en vettig postning där, men om responsen blir ok så är det något jag hoppas blir roligt. Om inte ser det ut som om intresset för den bloggen kommer att vittra.

På det hela taget är det svårt att säga exakt vad som kommer att förändras - troligen inte så mycket. Å andra sidan är ju nyår bara en helt godtyckligt punkt, så man kanske inte kan kräva så mycket förändring heller.

Men ett stort tack till alla läsare under året, och speciellt till kommentatorerna. Utan er hade jag lagt av för länge sedan.

Dagens ord är Sylwester som är vad nyårsafton kallas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Martin! Tänk aldrig tanken att lägga ner din blogg. Då blir jag besviken. Jag har fått den här länken: http://copyriot.se/2011/01/02/eu-finansierade-forskare-jagar-pentagram-pa-natet/, klicka och kanske skriv några ord vad du tycker om den här.
Hälsningar
Joanna