2013-01-28

PiS: Homosexuella är värdelösa

Förevisar det moraliska förfallet.
I veckan debatterades homosexuella partnerskap åter i sejmen, och åter röstades det nej till att tillåta homosexuella att registrera partnerskap. Det var ett mycket begränsat förslag som togs upp till diskussion. Det var inte frågan om homoäktenskap utan att homosexuella* skall kunna registrera sig som partners och bland annat kunna få information om partnerns tillstånd om denne är på sjukhus och liknande saker, ungefär som ett svenskt samboförhållande. Förslaget har kritiserats från liberalt håll för att inte vara tillräckligt; förutom att det inte är ett giftermål innehöll det inte heller möjlighet att taxeras gemensamt (vilket gifta kan i Polen), naturligtvis inget om homoadoptioner o.s.v. Förslaget kritiserade också från konservativt håll för att det.... nämnde homosexuella, antar jag.

Det var den liberala (nåja) delen av Medborgarplattformen som lade fram förslaget. I ett hårt nederlag för premiärminister Tusk och en seger för justitieminister Jarosław Gowin röstade partiets konservativa ledamöter ned förslaget. Likaså regeringspartnern bondeförbundet PSL För var SLD och Palikotrörelsen. PiS var så klart jättemot!

Men det mest anmärkningsvärda med omröstningen var det som sades i kammaren under debatten. Från framförallt PiS ledamöter gavs uttryck för ultrakonservativa, nästan gammaltestamentliga, åsikter. Värst var Krystyna Pawłowicz, professor i rättsvetenskap, från PiS. Ett urval av hennes medmänskliga kärlek:
W relacjach homoseksualnych nie ma żadnego pożycia, jest najwyżej jałowe użycie drugiego człowieka, traktowanego jak przedmiot.
I homosexuella relationer finns inget samliv. Det är på sin höjd ett ofruktbart utnyttjande av en annan person, behandlad som ett föremål. 
Hon tycker inte heller att homosexuella borde få synas, av estetiska skäl:
Zjawisko związków jednopłciowych jest sprzeczne z naturą, projekty są sprzeczne z konstytucją, zmierzają do jej obejścia, są szkodliwe, niesprawiedliwe, naruszają zasadę równości, prawo do intymności, ekshibicjonistycznie pozwalają obnosić w przestrzeni publicznej skłonności seksualne, czyli naruszają poczucie estetyki i moralności większości Polaków. 
Fenomenet med enköniga partnerskap är emot naturen, projekten [att tillåta homosexuella partnerskap] är emot konstitutionen och försöker kringgå den, är skadliga, orättvisa, i strid med jämställdhetsprincipen och rätten till privatliv, tillåter exhibitionistiskt att ståta med sin sexuella läggning i offentligheten vilket retar de estetiska och moraliska känslorna hos en majoritet av polackerna.
Men framför allt så tycker hon inte att homosexuella tillför samhället någonting:
Społeczeństwo nie może fundować słodkiego życia nietrwałym, jałowym związkom osób, z których społeczeństwo nie ma żadnego pożytku
Samhället får inte sponsra det sköna livet i obeständiga, sterila partnerskap mellan personer som samhället inte har minsta nytta av.
Artur Górski från Solidarna Polska vet tydligen ett och annan om homosexuella förhållanden:
Nie ma wątpliwości, że pomiędzy dwoma mężczyznami czy dwiema kobietami może istnieć jedynie przyjaźń, a nie miłość, a już zupełnie nie miłość małżeńska. To nie jest tylko kwestia religii, lecz także biologii...
Det råder ingen tvekan om att mellan två män eller två kvinnor endast kan existera vänskap, inte kärlek, inte och rakt inte den äktenskapliga kärleken. Detta är inte bara en fråga om religion, utan också biologi... 
Och för att understryka allvaret frågade han retoriskt "varför vill ni legalisera samhällets moraliska förfall?" Górski var för övrigt den som när Obama valdes till president för fyra år sedan förklarade att det var "slutet på den vite mannens civilisation".
Jag kan fortsätta hur länge som helst, men ett sista citat, från en intervju med PiS-ledamoten Anna Sobecka som förklarar varifrån bögar kommer:
Homoseksualizm to choroba. To są nieszczęśliwi, chorzy ludzie. Wyyobraźcie sobie rodzinę, w której dziecko nie znajduje miłości. Ojciec pije i bije, a matka w obawie przed mężem pozwala mu na to. Takie dziecko szuka miłości poza domem. Gdy ma pecha, może trafić na innego mężczyznę. I stąd się biorą geje.Homosexualitet är en sjukdom. De är olyckliga, sjuka människor. Föreställ er en familj där barnet inte finner kärlek. Pappan dricker och slår, och mamman i fruktan för sin man tillåter honom att göra det. Ett sådant barn söker kärlek utanför hemmet. Har det otur, kan det stöta en annan man. Och därifrån kommer bögar.
En av mina favoritledamöter, den öppet homosexuelle Robert Biedron från Palikotrörelsen, som egentligen var missnöjd med det begränsade partnerskapet som var föreslaget, har haft det hektiskt, med dussintals framträdanden i TV och radio. Han presenterar en sund röst som motvikt till den konservativa homofobin.
Wielu z państwa posłów i posłanek żyje przecież w takich szczęśliwych związkach małżeńskich. Stąd mój apel dzisiaj: podzielcie się tym szczęściem z innymi.
Många av ni parlamentsledamöter lever i just sådana lyckliga äktenskap. Därav min vädjan idag: dela denna glädje med andra.
Vad man hör från den reaktionära falangen är ett språkbruk man hoppades tillhörde en annan tid. Inte ett modernt samhälle i dagens Europa. Det är nästan obegripligt att en person som Pawłowicz inte är paria. Bara föreställ er att hon istället för homosexuella talade om judar. Tyvärr visar sig Polen här från sin sämsta, mest oförlåtande sida.


* I själva verket vem som helst, oavsett kön. Dvs heterosexuella som inte vill gifta sig skulle också kunna ingå partnerskap. På det viset var förslaget mycket likt ett svenskt samboskap.

Andra bloggar om , , , ,

11 kommentarer:

Unknown sa...


God dag, jag är Mrs Joyce, som för närvarande bor i USA, jag är en gift kvinna för tillfället med två barn och jag var fast i en ekonomisk situation i augusti 2018 och jag behövde refinansiera och betala mina räkningar för min son medicinering. Jag försökte söka lån från olika låne företag både privata och företag men aldrig med framgång, och de flesta banker minskat min kredit. Men som Gud skulle ha det, introducerades jag till en man av Gud ett privat lån långivare av en vän som heter Mr. och jag fick ett lån summan av $100, 000.00 USD och idag är jag en företagare och mina barn mår bra för tillfället. Så kär, om du måste kontakta något företag med hänvisning till att säkra ett lån med låg ränta på 2% och bättre återbetalning planer och schema, vänligen kontakta Mr jude Shanki han vet inte att jag gör detta men jag är så glad nu och jag bestämde mig för att låta folk veta mer om Hi m, han erbjuder alla typer av lån till både individer och företag och även jag vill att Gud ska välsigna honom mer. Du kan kontakta hans företag via denna e-post: fundsservicer0@gmail.com att få ditt lån

georges Matorell sa...


Behöver du brådskande lån ?
Du har svårt att lösa dina olika problem; att starta ditt eget företag inga fler bekymmer, bygg ditt liv genom våra olika låneerbjudanden. Våra förutsättningar är väldigt enkla för alla seriösa och ärliga människor som kan återbetala det med en ränta på 3% per år. Våra överföringar tillhandahålls av bankerna för transaktionssäkerhet. Kontakta oss för mer information tack.

E-post : georges.matvinc@gmail.com

WhastApp : +33756924191

Andy sa...

Oferujemy przedsiębiorcom możliwość łatwego dostępu do kredytów w szybkim, przejrzystym i wydajnym środowisku. Nasza wiedza specjalistyczna i międzynarodowe standardy zapewniają naszym klientom wysokiej jakości usługi i dostawy, naszą główną usługą jest zapewnienie międzynarodowego finansowania dla firm i organizacji dla ważnych projektów zagospodarowania terenu w dziedzinie wypoczynku, turystyki, rozrywki i budownictwa, oferujemy również indywidualne pożyczki, osobiste pożyczki, pożyczki do spłaty zadłużenia.

Przegląd kredytu:

Pożyczki wynoszą obecnie od 2 tysięcy dolarów do 100 milionów dolarów, a maksymalny termin zapadalności wynosi 20 lat *
Nie jest wymagane zbadanie sprawozdań finansowych *
Elastyczne wymagania dotyczące dokumentacji *
Wieloletni klienci z nienaganną dokumentacją spłaty kwalifikują się do kolejnych obniżek stóp procentowych i jeszcze szybszego przetwarzania kredytów *

Zainteresowane osoby są zobowiązane do kontaktu z nami przez e-mail: wendyfinance04@gmail.com

Przewiduj szybką odpowiedź.

Z poważaniem
Wendy Finance Inc

loan sa...

Letar du efter ett snabbt inteckningslån? Har du avböjt ett lån från din bank eller ett finansföretag? Behöver du ekonomisk hjälp för att betala dina räkningar eller köpa ett hem, eller för att konsolidera din skuld och bli skuldfri? Vill du ha ditt eget företag och behöver ekonomisk lånestöd? Kontakta oss för ditt snabba pålitliga lån till en låg ränta på 2%. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ett affärs- eller personligt lån, en prisvärd betalningsplan med bra kreditrekord. Vi erbjuder lån till överkomliga räntor. Om ja, kontakta JOY för mer information ... Kontakta E-post: joyloan347@GMAIL.COM
WhatsApp; +306982127743

loan sa...

Letar du efter ett snabbt inteckningslån? Har du avböjt ett lån från din bank eller ett finansföretag? Behöver du ekonomisk hjälp för att betala dina räkningar eller köpa ett hem, eller för att konsolidera din skuld och bli skuldfri? Vill du ha ditt eget företag och behöver ekonomisk lånestöd? Kontakta oss för ditt snabba pålitliga lån till en låg ränta på 2%. Vi ser fram emot att hjälpa dig med ett affärs- eller personligt lån, en prisvärd betalningsplan med bra kreditrekord. Vi erbjuder lån till överkomliga räntor. Om ja, kontakta JOY för mer information ... Kontakta E-post: joyloan347@GMAIL.COM
WhatsApp; +306982127743

Unknown sa...

2% överkomligt lån.

Förlora sömn i nattvården om hur du kan få ett lån.
Du letar efter ett lån för att betala dina räkningar.
Du letar efter ett lån för att köpa en bil
du letar efter ett lån för att förstora din projektmodell.

Skicka e-post till: larry88buknor@mail.ru för mer information
WHAT'SAPP-NUMMER: +18454007792

Tack

Floor Lola sa...

Hej herr fru
När man står inför ett problem är det alltid en lösning.
Jag är en specifik långivare, specifik och seriös.
Jag erbjuder finansiella lån på 5 000 till 8 000 000 euro till alla seriösa människor som verkligen behöver det, med en ränta på 3% per år. Jag är tillgänglig för att tillfredsställa mina klienter inom två dagar efter mottagandet av begäran.
Om du är intresserad, tveka inte att kontakta mig på min e-post: Mrfrankpoterloanoffer@gmail.com

Email Dr Sambo for real love spell: divinespellhome@gmail.com  contact him on his whatsapp mobile line +1(267)527-9481 whatsapp mobile line +2348145810121  sa...

Jums reikia skubios paskolos ar Kalėdų? Mes siūlome paskolą visame pasaulyje suinteresuotiems skolininkams, kuriems reikalinga verslo galimybė paskola 2% norma. Kreipkitės dabar ir rašykite mums dabar el. paštu NeoGrowthsCredit@gmail.com

PASKOLOS PARAIŠKOS FORMA
1) Vardas ir pavardė:
2) Lytis:
3) reikalinga paskolos suma:.
4) Paskolos trukmė:
5) Šalis:
6) Namo adresas:
7) mobiliojo telefono numeris:
8) Mėnesinės pajamos:
9) Pareigos:
) Ar jūs anksčiau kreipėtės?
Jums reikia skubios paskolos ar Kalėdų? Mes siūlome paskolą visame pasaulyje suinteresuotiems skolininkams, kuriems reikalinga verslo galimybė paskola 2% norma. Kreipkitės dabar ir rašykite mums dabar el. paštu NeoGrowthsCredit@gmail.com

Claudia Klein sa...

Sveiki, Sveiki atvykę į „Spotcap Global Loan Services“. Mano vardas Claudia Klein, aš esu skolintojas, taip pat paskolų konsultantas.

Ar jums reikia finansinio pastiprinimo? ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, patarsiu kreiptis į mano firmą per | spotcapglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums per „WhatsApp“: +4915758108767 | ir turėkite paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes mes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

Mes siūlome visų rūšių paskolų paslaugas (asmeninę paskolą, verslo paskolą ir daugelį kitų), siūlome ir ilgalaikes, ir trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairių tikslų, pasitelkdama platų paskolų asortimentą.

Mes žinome, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, kurie turi finansinių problemų ir kuriems reikia sprendimo, daugeliui žmonių sunku gauti paskolą iš savo vietinių bankų ar kitų finansų institucijų dėl aukštų palūkanų normų. norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito reitingas ar kitos priežastys

Nebereikia laukti ir nedaryti streso banke. Mūsų paslauga teikiama visą parą - galite gauti paskolą ir atlikti savo operacijas bet kada ir kur jums reikia

Mes teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Klausimams / klausimams? - Siųsti el. Laišką į | spotcapglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums per „WhatsApp“: +4915758108767 | Ir akimirksniu gaukite atsakymą.

Jūsų šeimai, draugams ir kolegoms nereikia žinoti, kad jums trūksta pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose!

Claudia Klein sa...

Sveiki, Sveiki atvykę į „Spotcap Global Loan Services“. Mano vardas Claudia Klein, aš esu skolintojas, taip pat paskolų konsultantas.

Ar jums labai reikia finansinės paramos? ar jums reikia paskolos įvairiems tikslams? jei jūsų atsakymas yra teigiamas, aš patarsiu kreiptis į mano firmą per | spotcapglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums per „WhatsApp“: +4915758108767 | ir turėkite paskolą savo sąskaitoje per 24 valandas, nes mes teikiame puikias paskolų paslaugas visame pasaulyje.

Mes siūlome visų rūšių paskolas (asmeninę paskolą, verslo paskolą ir daugybę kitų), siūlome ir ilgalaikes, ir trumpalaikes paskolas, taip pat galite pasiskolinti iki 15 milijonų eurų. Mano įmonė padės jums pasiekti įvairių tikslų, pasitelkdama platų paskolų asortimentą.

Mes žinome, kad teisėtos paskolos gavimas visada buvo didžiulė problema Asmenims, kurie turi finansinių problemų ir kuriems reikia jos sprendimo, daugeliui žmonių dėl didelių palūkanų yra taip sunku gauti paskolą nuosavam kapitalui iš savo vietinių bankų ar kitų finansų institucijų. norma, nepakankamas užstatas, skolos ir pajamų santykis, žemas kredito reitingas ar kitos priežastys

Nebereikia laukti ir nedaryti streso banke. Mūsų paslauga teikiama visą parą - galite gauti paskolą ir atlikti savo operacijas bet kada ir kur jums reikia

Mes teikiame 24 valandų pasaulinės klasės paskolų paslaugas. Klausimams / klausimams? - Siųsti el. Laišką į | spotcapglobalservices@gmail.com | arba praneškite mums per „WhatsApp“: +4915758108767 | Ir akimirksniu gaukite atsakymą.

Jūsų šeimai, draugams ir kolegoms nereikia žinoti, kad jums trūksta pinigų, tiesiog parašykite mums ir gausite paskolą.

Jūsų finansinė laisvė yra jūsų rankose!

Joseph Eric sa...

Parodymai apie tai, kaip aš gavau savo paskolą 2% (Frank Paskolos Paslaugos )

Norėčiau be išlygų rekomenduoti dirbti su Frank Paskolų paslaugos, Jei esate už namų hipotekos rinkoje. Aš kalbėjau su daugeliu brokerių, o apsipirkti už savo hipotekos paskolą internetu, Nuo pirmojo kontakto, galėčiau pasakyti, jis tipo asmuo galėčiau pasitikėti, kad padėtų man padaryti geriausią sprendimą man ir mano šeimai, Jie siūlo tiek trumpą ir ilgą laiką paskolą ne per 1-30 metų paskolos trukmė, su arba be užstato, bet ne kredito patikrinimas ir jų paslaugos yra greitas, patikimas ir patikimas, nes jie buvo išbandyti ir pasitiki man skirtingai nuo kitų bendrovių.

Ar jums sunku gauti kapitalo paslaugas iš vietos bankų ir kitų finansų institutų? ar jums reikia lėšų pradėti savo asmeninį verslą? Ar turite mažą kredito rezultatas ir jums rasti sunku gauti paskolą, nes jūsų kredito rezultatas nerimauti ne daugiau, nes Frank Loans Paslaugos yra čia, kad padėtų jums atsiperka savo sąskaitas ir pradėti gerą verslą, jie siūlo paskolas labai prieinamą palūkanų normą 2% suinteresuotų asmenų turėtų maloniai susisiekti su juo elektroniniu paštu: k.frankloans@gmail.com arba per WhatsApp +1-781-656-7138.

Jų paslaugos apima refinansavimo paskolos, sunkvežimių paskolos, švietimo paskolos, studentų paskolos, asmeninės paskolos, automobilių paskolos, skolos konsolidavimo paskolos, verslo paskolos, užtikrintos ir neužtikrintos paskolos, hipotekos paskola, būsto paskolos, maloniai susisiekti su jais šiandien tolesnių tyrimų elektroniniu paštu: k.frankloans@gmail.com arba per WhatsApp +1-781-656-7138.

Jūsų finansinis pasitenkinimas yra ten Tikslas ir jūsų darbas su jais bus geros patirties, prašome susisiekti su jais šiandien tolesnių užklausų, jei jus domina paskolos per savo e-mail: k.frankloans@gmail.com arba per WhatsApp +1-781-656-7138.