2008-09-07

Clinton i Warszawa

Gårdagen bjöd på besök av den amerikanske legenden Clinton, alltså George Clinton och hand Parliament Funkadelic. Återigen hölls konserten i en gammal fabrik i Praga. Den här gången Koneser, ett gammalt vodkadestilleri. Det var en utomhuskonsert i perfekt väder under namnet Music for Peace.
Två förband inledde; ett riktigt bra polskt roots/reggaeband som hette Habakuk (bild nedan) och DJ Epram, som tydligen vunnit VM i skivsnurrande. Han var väl bra, men inte riktigt min kopp te.
Min kopp te var däremot Clinton med band! Vilket ös! Vilket party! Med uppemot 20 personer på scenen var det svårt att veta var det var mest party; uppe på scenen eller nere i publiken. Som det uttrycktes: For the rest of the evening you are obliged to make as much noise as possible. It will be a lot of dancin', booty-shakin' and hand-clappin'. Grymt bra konsert som höll på i över två timmar. Inte illa för att vara en gratiskonsert.
Vi var väl några tusen i publiken som letat oss ut till vas som kallats en av Warszawas farligaste gator. En viss upprustning har skett, med det är fortfarande tydligt att Praga till stora delar fortfarande är lite vildare än på den västra sidan floden.

Lite fler bilder kan man hitta på picasa.
Ett lite smakprov på hur det lät ses i mit första försök till youtube-film.

Andra bloggar om: , , , , .

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan, Tack för intressant blogg!Jag är en journalist-student som ska till Gdansk nästa vecka för att skriva ett samhällsreportage, problemet är att jag inte vet vad jag ska skriva om...Har du något tips? Mvh, Sanna

Unknown sa...

Sanna: Hej. Tack för berömmet. Jag måste säga att jag inte har så bra koll på vad som händer i Gdansk och som kan vara värt att skriva om. En sak som är aktuell i dagarna är dock den pågående historien om varven i Gdynia och Szczecin som jag skrev om här. Regeringen måste i dagarna presentera en lösning för varvens omstrukturering för att inte bryta mot EU:s regler om olaga subventioner. Varven har stort känslomässigt värde för polackerna, inte minst för att Solidaritet startade där.

Och på tal om Solidaritet kan man kanske annars titta på striden om Wałęsas ställning i ljuset av den nyliga boken om hans eventuella samarbete med SB. Han är ju en ikon i Gdansk.

Hoppas du hittar något intressant. Maila mig gärna artikeln när du är klar, det skulle vara intressant att läsa vad du skrev om till slut.

[cmh] sa...

Jag är inte alls avundsjuk på konserten. Nej då. Inte alls.

Unknown sa...

[cmh]: Abbans! Det var ju synd ;)

Anonym sa...

Hej igen.
Tack för tipset, måste säga att jag varit inne på samma spår själv faktiskt... och nu får jag bekräftat att idén kanske inte är så dum. Om det blir ett bra reportage så kanske jag mailar

Rock on, Sanna