2008-11-13

Korta notiser

Lite tid för bloggande nu, med att par notiser hinner jag med i alla fall.

  • Det är jäkligt svårt att skriva på franska tangentbord. azerty är inte riktigt rätt, och vad är poängen med att ha alla siffror skiftade?
  • Vad är det med franska universitet och förkortningar? Just nu jobbar jag på IEMN, som sorterar under CNRS. På väg till jobbet passerar jag skyltar mot bl.a. SGAP, IRI och COSEC utan vidare förklaring.
  • Här i Frankrike, liksom i Polen var tisdagen en helgdag. Här, liksom i Storbritannien är det slutet på det stora kriget som man minns; det krig som till stor del utspelades här i krokarna. I Polen innebar slutet på samma krig att landet återigen fick en plats på kartan efter 123 års delning. 11 november firas följaktligen självständighetsdagen.
  • Jag stör mig gruvligt på människor som verkar tycka att etiketter är viktigare än vad som står bakom dem. Case in point: Alexander "Pragmatiska liberaler" Bard. Jag håller helt med Blogge i det här fallet. Tyckte till en början att Liberati lät intressant, men det dog snabbt...
Dagens ord akronim.

1 kommentar:

Malin Sandström sa...

Franska tangentbord är hemska. Efter ett litet tag, om man t ex försöker växla mellan labbets dator och sin egen laptop, kommer man dessutom till det läget att man inte kan skriva på någon sorts tangentbord överhuvud taget, eftersom hjärnans "karta" över var tangenterna sitter blir hopplöst tilltrasslad...

Intressant som perceptionsexperiment, men hopplöst när man vill blogga :)