2007-01-17

Förintelseförnekelse

Med tanke på de nyvarande förslagen om en EU-överskridande aktionsplan mot högerextremism, som bland annat skulle innefatta en lag som förbjuder förintelseförnekelse så hittade jag bra inlägg från december av Blogge Blogglito. Väl värt att läsa. Han skriver bland annat

Den aktuella dataläraren är således dum i huvudet. Han är en idiot. Men han kan vara en bra datalärare för det. Det vimlar av kompetenta fackmän i Sverige som är politiskt dumma i huvudet.
Det påminner mig om ett citat av Richard Feynman:
I believe that a scientist looking at nonscientific problems is just as dumb as the next guy.
Jag har skrivit många gånger om det idiotiska i att försvara demokratin mot extremister genom att inskränka våra grundläggande rättigheter. Det fungerar lika dåligt på högerextremister som på terrorister. Istället för att kasta Irving i fänglese där han kan bli martyr för de sina så är det bättre att bemöta honom, eller ignorera honom. Detsamma med ledaren för EU-parlamentets nya clown-parad, Bruno Gollnisch.

Andra bloggar om: , , . Intressant?

2 kommentarer:

Anonym sa...

IST består av 19 ledamöter, som tillsammans med parlamentets totala antal ledamöter på 285 stycken, leder till att IST representerar 2,4 procent av ledamöterna i EU-parlamentet - det är mindre än vad Sverigedemokraterna fick i höstens riksdagsval. Är Sverige eller Europa mest främlingsfientligt?

Unknown sa...

Jag skrev inget om att Europa (som om Sverige inte skulle vara en del av det) skulle vara mer eller mindre främlingsfientligt än Sverige. Det var inte det som det handlade om alls.