2009-04-26

"The most beautiful place in the world"


I går tog vi bilen till Holland för att besöka Keukenhof, blomsterparken strax i Lisse utanför Amsterdam som på sin hemsida kallar sig "the most beautiful place in the world". Så, upp med tuppen och full fart norrut. Från Lille till Lisse är det runt tre timmars körning plus kötid. Och vi fick alla trafikstockningars moder på halsen. en kilometer från avtagsvägen till Lisse stannade trafiken. Tout le monde skulle tydligen till Keukenhof och efter en knapp timme, när vi rört oss 50 meter, gav vi upp. Vi styrde kosan tils Delft där vi satte oss i solen på torget och tog en öl och åt pannkakor.

På eftermiddagen återvände vi till Keukenhof, utan trafik. Vi lyckades till och med få se slutet av den årliga blomsterparaden som var anledningen till horderna av besökare. Paraden var en veritabel uppvisning i kitsch! Om ni nån gång planerar att besöka Keukenhof åk inte dit just den dagen!

Själv parken var väl fin, men man drabbades snabbt av "flower overload". Vackrast i världen kan jag inte kalla den, men den ligger nog bra till som mest fotograferad i världen. Horder av människor med kameror tog bilder ur alla tänkbara vinklar. Det mest fascinerande är dock hur så många verkar vara helt ointresserade av själva blomsterarrangemangen utan enbart intresserade av att posera bland blomstren.

Själv tog jag några bilder som ligger på picasa trots att jag tycker det är oerhört trist när man tvingas slåss om utrymmet och knappast kan undvika massor av folk som kliver rakt in i bilden.

Dagens ord är kwiat - blomma.

Inga kommentarer: