2008-06-09

Polack gör två mål...

Det går väl inte att undvika att kommentera gårdagens nederlag för Polen. Inte för att det blev den hatmatch som Super Express och andra försökt piska upp det till, men en ganska bra match blev det. Och två polska mål, tyvärr spelade han ju i fel lag.

Jag gillar ändå Podolski. Han undvek att fira sina mål utan såg mest av allt tvehågsen ut. Men framförallt gillar jag honom för att han, trots erbjudanden från storklubbarna, valde att stanna i 1. FC Köln när de petades ut högsta ligan. Först året efter, när Köln återigen gått upp till 1. BL gick han vidare.

Trots allt ser det inte så illa ut för Polen. Det spelade tidvis riktigt bra och hade ett par chanser att kvittera. Det hade satt lite laddning i matchen. Vi får hoppas på blågult i morgon och vitrött igen på torsdag.

F.ö. hade ju Polen ändå framgångar i går. Kubica vann Kanadas GP... i en tysk bil.

Dagens ord är Jeszcze Polska nie zginęła som är första raden i nationalsången: "Än är Polen är ej förlorat" brukar det översättas. Fast av någon obegriplig anledning brukar Mazurek Dąbrowskiego i Sverige citeras på tyska som "Noch ist Polen nicht verloren". Det är inte ofta man hör någon säga Auf, Kinder des Vaterlands!

Inga kommentarer: